Mario & Sandy – Bruna

Als twaalfjarig jochie stond Mario Jacobs al achter de kassa bij één van de Alphense tabakswinkels van zijn ouders. Zelf openen, de toko draaien en afsluiten. Het ondernemerschap werd hem met de paplepel ingegoten. De keuze om op 1 juli 1997 zelf een Bruna te openen in Kerk en Zanen was dan ook een logische. Hiermee was de Bruna één van de eerste winkels in het destijds nieuwe buurt winkelcentrum.

Zijn vrouw Sandy Jacobs rolde ook langzaam in de zaak. Inmiddels runnen ze de winkel samen en zien ze elkaar al 30 jaar dag én nacht. De uitdaging van een boekhandel en ‘gemakswinkel’ zoals Mario het noemt, blijft de assortimentsvernieuwing. Ieder jaar de klanten weer verrassen met hun aanbod.

De ons-kent-ons-cultuur in Kerk en Zanen maakt het werk persoonlijk. “We zitten hier nu zo lang. Je ziet mensen nieuw in de wijk komen wonen. Even later lopen ze je winkel in met een kinderwagen en nu zie ik die kinderen ook weer lopen met een kinderwagen. Dat is echt leuk”, aldus Mario.

Voor cadeautips en (boeken)advies, ben je bij Bruna aan het juiste adres! Mario en Sandy hebben gegarandeerd iets in hun assortiment wat perfect bij je past.

Bruna verwerkt gemiddeld vijf volle rolcontainers met postpakketten per dag.

In 23 jaar hebben Mario en Sandy honderden boekenhypes voorbij zien komen. Alleen al in de categorie dieetboeken. Sonja Bakker, Montignac, Dr. Frank, het Pioppi-dieet en Keto zijn zo wat voorbeelden die over de toonbank gegaan