Mareille – Viswinkel Fizzi
Een meisjesdroom kwam uit toen Mareille tien jaar geleden de deuren van haar eigen vis winkel Fizzi opende samen met haar man. Mareille wilde al sinds ze een bijbaantje bij de supermarkt had niets liever dan een eigen zaak opzetten. Haar partner Patrick werkte als kok in sterrenrestaurants. Het idee voor een viswinkel met een restaurantgedeelte erbij was al snel geboren.
Dagelijks rijdt Patrick in de vroege morgen naar de visafslag in Scheveningen waar hij de mooiste verse vis selecteert. Met zijn oog voor kwaliteit pikt hij moeiteloos het spreekwoordelijke neusje van de zalm eruit. De ingekochte vis wordt direct geleverd aan de filialen van Fizzi, waar er inmiddels al drie van zijn in Alphen en omgeving. Vanuit het huiselijke restaurant heb je zicht op de open keuken, waar hij de gerechten voor je klaarmaakt terwijl je geniet van een biertje of een frisje. Mareille, zelf een Alphense, staat in de winkel. Je kunt er terecht voor de bekende schepmaaltijden, visschotels, soepen, maar ook de klassiekers zoals haring, lekkerbek en kibbeling mét huisgemaakte sauzen. Waar Mareille nou echt energie van krijgt? “Het leukste vind ik klanten die iets nieuws durven te proberen en zich laten verrassen door ons. Als we iets speciaals mogen maken voor een klant, zijn wij helemaal in ons element!”
Leuk om te weten
- Bij Fizzi scoor je altijd vijf haringen voor een tientje. Vers van het mes!
- Zalm wordt in huis gerookt met een zelfbedachte Fizzi-marinade. Dit proces neemt een week in beslag
- De lunch- en dinerkaart voor het restaurant wisselen ieder kwartaal en zijn gebaseerd op de seizoensvissen.
- De bakjes kibbeling rollen het vaakst over de toonbank. Jaarlijks gaat er wel 15.000 kilo kibbeling doorheen!